Horthy-szobor

Felavatták a Horthy-mellszobrot a Szabadság téren - KÉPEK!

A két tábor - a tüntetőké és a megemlékezőké - folyamatos kiabálással hergelte egymást, de komolyabb atrocitás nem történt. A teret a rendőrség biztosítja. A szobrot a megemlékezők "éljen Horthy!" és az ellentüntetők "szégyen gyalázat!" kiabálásai mellett leplezték le.

Horthy-szobor: avatás és tüntetés a Szabadság téren képgaléria

2013.11.03 12:44MTI
Horthy-szobor: avatás és tüntetés a Szabadság téren

Több száz megemlékező, köztük jobbikos országgyűlési képviselők jelenlétében felavatták Horthy Miklós kormányzó mellszobrát a budapesti Szabadság téren a Hazatérés temploma előterében vasárnap délelőtt.

Az avatás kezdetét megelőzően ellentüntetők gyűltek össze a Hazatérés templomával szemben, az úttest túloldalán. A két tábor - a tüntetőké és a megemlékezőké - folyamatos kiabálással hergelte egymást, de komolyabb atrocitás nem történt. A teret a rendőrség biztosítja. A szobrot a megemlékezők "éljen Horthy!" és az ellentüntetők "szégyen gyalázat!" kiabálásai mellett leplezték le.

Az avatás előtt tartott istentiszteleten felszólaló Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese Horthy Miklóst a 20. század legnagyobb államférfijának nevezte, olyannak, aki "nemzetmentő" politikát folytatott. Elfogadhatatlannak minősítette, hogy a rendszerváltást követően nem rehabilitálták a kormányzót, akinek eddig nem volt köztéri szobra Budapesten.

Az istentiszteleten igét hirdető Hegedűs Loránt lelkipásztor többek között azt mondta, szerinte hamarosan "elkerülhetetlen lesz egy ismételt határozott kiállás a nemzet védelmében" és a "helyes, Isten szerinti önvédelem" az ország népe és területe védelmében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.