A túlóra fogalma kikerült a köznevelésből

Jövőre 150 milliárd forint a pedagógusok béremelésére

Hoffmann Rózsa szerint a jövő évi költségvetés 150 milliárd forintot különít el a pedagógusok béremelésére.

2013.10.25 21:05MTI

A köznevelésért felelős államtitkár úgy fogalmazott: idén jószerivel minden pedagógusnak emelkedett a fizetése, és novembertől azoké is nő, akik október elején még a korábbinál kevesebbet kaptak.

Mint mondta, a mostani béremelés csak az első, és ezt 2017-ig minden év szeptemberében továbbiak követik. Hozzátette: ebben az évben 32 milliárd, a jövő évben pedig több mint 150 milliárd forintot biztosít a költségvetés a pedagógusok béremelésére.

Kiemelte, hogy a béremelés a munkában eltöltött időn kívül nem díjaz egyéb szempontokat, de jövő szeptembertől megkezdődik a minősítés rendszerének érvényesítése. A túlóra fogalma azonban kikerült a köznevelés rendszeréből - mondta Hoffmann Rózsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.