Együtt-PM

Zuglói hangfelvétel - Poltnak hivatalból kellene vizsgálatot indítania?

Az Együtt-PM reméli, hogy Polt Péter "abbahagyja azt a sunnyogást, amit ő, illetve a Legfőbb Ügyészség az elmúlt hónapokban a Fidesz-maffia különböző ügyei kapcsán folytatott.

2013.09.25 14:37MTI
Fotó: MTI

Az Együtt-PM szövetség véleménye szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek hivatalból vizsgálatot kell indítania a zuglói hangfelvétel ügyében - mondta szerdán Dorosz Dávid.

A független országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a felvételek alapos gyanút ébresztenek, hogy a "fideszes maffia" Zuglóban is működik és "Papcsák Ferenc uralma alatt törvénytelenségek sora valósult meg".

Dorosz Dávid szerint a felvétel olyan törvénytelenségekre, korrupciós esetekre mutat rá, amelyeket mindenképpen ki kell vizsgálni. Hozzátette: emiatt viszont a legfőbb ügyésznek mindenképpen eljárást kell kezdeményeznie. Az Együtt-PM reméli, hogy Polt Péter "abbahagyja azt a sunnyogást, amit ő, illetve a Legfőbb Ügyészség az elmúlt hónapokban a Fidesz-maffia különböző ügyei kapcsán folytatott és elkezdi ezt a vizsgálatot" - jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy ha nem indul hivatalból eljárás, akkor az Együtt-PM szövetség összegyűjti a bizonyítékokat és azokat az ügyészség elé fogják tárni.

Dorosz Dávid a zuglói polgármesterről azt mondta, hogy "Papcsák Ferenc ugyanazoknak a mercis fideszeseknek a sorát gazdagítja, akik kiskirályként uralkodnak egy-egy kerületen, falun vagy városban". Hozzátette, eközben "húsz-harminc százalékos sáppal kell a közbeszerzésekhez a vállalkozásoknak hozzájárulniuk".

A képviselő hangsúlyozta, hogy mindez akkor történik, amikor több tízezer gyermek éhezik Magyarországon, a Pető Intézetet kormányzati intézkedésekkel ellehetetlenítik, sok családnak pedig gondot okoz a tankönyvek megvásárlása.

Az internetre kedden este került fel az a hangfelvétel, amelyre Dorosz Dávid is hivatkozik. Sajtóinformációk szerint a hangfelvételen Ferdinandy István, a kerület fideszes alpolgármestere beszélget egy építési vállalkozóval egyebek között a Zuglói Vagyonkezelő által kiírt közbeszerzésekről, amelyek kapcsán a vállalkozó arról számol be, hogy 20 százalékot "kellett letennie az üzletért".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.