Országgyűlés

"Tiltott" közterületek - nem a hajléktalanság büntetése a cél

"A kormány célja nem egy élethelyzet, a hajléktalanság büntetése, azonban a hajléktalanság, mint élethelyzet nem ok arra, hogy megnehezítsék a többi ember életét:"

2013.09.11 12:52MTI

A Belügyminisztérium (BM) államtitkára a szabálysértési törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában szerdán, az Országgyűlésben leszögezte: éppen ezért a törvényjavaslat az önkormányzatoknak lehetőséget teremt arra, hogy a közterület meghatározott részein - a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében - az életvitelszerű tartózkodást jogellenessé nyilváníthassa.

Ha az elkövetés időpontját megelőző hat hónapon belül már két alkalommal történt jogerős elmarasztalás ugyanezen szabálysértés miatt, akkor a szabálysértés elzárással is büntethető. "Fontos kiemelni, hogy a javaslat célja nem a büntetés, hanem az, hogy a jogszabályokat mindenki betartsa" - tette hozzá. Kontrát Károly hangsúlyozta azt is: a kormány meghozta a szükséges döntéseket ahhoz, hogy az ország föl tudjon készülni a télre, és ezért ma hazánkban több fűtött szálláshely áll rendelkezésre, mint ahány hajléktalan él az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.