Nyugdíjazás miatt

Lemondott a polgármester, időközi választás lesz Dévaványán

Lemondott polgármesteri tisztségéről a Békés megyei Dévaványa polgármestere, Papp Tibor. A várost az időközi önkormányzati választásokig Novák Imre főállású alpolgármester vezeti - közölte Balogh Csilla jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

2013.08.06 18:28MTI

Balogh Csilla elmondta: Papp Tibor hétfői lemondását nyugdíjba vonulásával indokolta, mivel 63 éves lett és 45 év szolgálati idő után a pihenést választotta.

A helyi választási bizottság várhatóan a héten tart ülést és kitűzi a választás időpontját, várhatóan novemberre.

Kedden délelőtt megtörtént a polgármesteri tisztség hivatalos átadása és átvétele a Békés Megyei Kormányhivatal munkatársainak közreműködésével - tette hozzá.

Papp Tibor Békés megye egyik leghosszabb ideig hivatalban lévő tanácselnöke, majd polgármestere volt. Tanácselnökként 1985-től irányította Dévaványát, majd 1990-től hat alkalommal választották polgármesterré - mondta Balogh Csilla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.