Közlemény

Folyamatos a Hajdú-Bét és a Novofarm károsultjainak kártalanítása

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Hajdú-Bét és a NOVOFARM károsultjainak kártalanítási igényét már majdnem teljesen feldolgozta, a jogosult igények nagyobb részét már ki is fizette

2013.08.03 10:38MTI

Augusztus 2-áig az összes beérkezett 233 támogatási kérelemből 165-öt hagyott jóvá a hivatal. Ezeknek a károsult gazdáknak közel 232 millió forintot fizettek ki.

Az elbíráláskor 60 kérelmet elutasított az MVH, 8 támogatási kérelem elbírálásához még hiánypótlásra van szükség. A Hajdú-Bét és a NOVOFARM károsultjai veszteségeinek enyhítésére a Vidékfejlesztési Minisztérium saját forrásaiból különített el 300 millió forintot.

A kérelmek beadási határideje július 1. volt. Egy-egy kérelmező maximum 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.