Vita az ötágú vörös csillag körül

Vajnai Attila az Alkotmány-bírósághoz fordult

Vajnai Attila, a Munkáspárt egykori, a Magyarországi Munkáspárt 2006 jelenlegi alelnöke az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult annak érdekében, hogy a testület szüntesse meg az ötágú vörös csillag, mint tiltott önkényuralmi jelkép használatának tilalmát.

2008.07.12 10:31Népszava

A napilap szombati száma szerint Vajnai Attila a strasbourgi emberi jogi bíróság keddi döntésére hivatkozva kérte az Ab-től, hogy semmisítse meg a Btk. vonatkozó paragrafusában a tiltott önkényuralmi jelképre vonatkozó felsorolásban az "ötágú vörös csillag" kitételt. 

A politikus ügyvédje, Magyar György a Népszavának elmondta, a beadványban azzal érvelnek, hogy a strasbourgi ítélet új jogi helyzetet teremtett, jelenleg ugyanis a Btk. vonatkozó paragrafusa ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló 10-es cikkelyével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.