"Deviáns, provokatív..."

Budapest Pride: a Jobbik "egyszerűen betiltaná"

A Jobbik kormányzati pozícióba kerülése esetén "egyszerűen betiltaná" az egész országban a Budapest Pride-hoz hasonló "deviáns, provokatív és magamutogató programokat"

2013.07.04 14:22MTI

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője leszögezte: "szó sincs arról, hogy a Jobbik nem mer" ellentüntetést szervezni a fesztivál szombati felvonulása idejére, de inkább nagycsaládosoknak szervezne programokat egész évben az ország egész területén. 

A szóvivő szomorúnak nevezte, hogy hírportálok és multinacionális cégek "egymással versenyezve" állnak a szombati felvonulás élére. Szerinte ha ezek a cégek "legalább egyszer részt vettek volna ugyanekkora lelkesedéssel egy nagycsaládos programon, akkor nem itt tartana az ország". Úgy vélte: még mindig sokaknak érdeke a deviancia terjesztése, "egy beteg társadalom legitimációja". 

Azoknak a nagykövetségeknek, akik közös nyilatkozatban támogatták a szombati felvonulást és a fesztivált a Jobbik azt tanácsolja, hogy "ugyanezzel az elánnal a saját országukban propagálják a devianciát". 

Mirkóczki Ádám sajnálatosnak és megdöbbentőnek tartja, hogy a történelmi egyházak erről a "nyíltan család-, gyermek- és normalitásellenes rendezvényről fülüket-farkukat behúzva hallgatnak" ahelyett, hogy kiállnának ki az igazi értékek: a család, a gyermekek és az egészséges nemi identitás mellett. 

A 18. Budapest Pride fesztivál a budapesti Toldi moziban kezdődött vasárnap este, a hagyományos felvonulást szombaton tartják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.