Csütörtökig frissebb időre van kilátás

Ma estig tart a rövid hőhullám

Délkeleten igazi kánikulára, északon és nyugaton heves zivatarokra készülhetünk, amelyek reggel és délután a fővárost is elérik.

2008.07.07 07:34ICI

Az élénk északnyugati szél zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Csütörtökig frissebb, kissé hűvösebb időre van kilátás, majd ismét erőteljes melegedés valószínű.

Ma a több-kevesebb napsütés mellett főként északon és nyugaton növekszik meg időnként a felhőzet, és ott szórványosan heves zápor, zivatar alakul ki. A Dunántúlon megélénkül az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. 25, 35 fok között tetőzik a hőmérséklet, délkeleten lesz kánikula. Kettős fronthatás érvényesül. A déli, délkeleti határszélen kimerítő kánikulával számolhatunk.

Északon és nyugaton azonban heves zivatarokra kell felkészülnünk, amelyet viharos széllökések kísérnek. A nyílászárókat zivatar idején zárjuk be! Nyáriasan lengén öltözhetünk. A heves záporok ellen a vékony esőkabát hatékony lehet, az esernyő használata a viharos széllökések közepette igen körülményes.

A közlekedést helyenként heves záporok zavarják, amelyben a látási- és útviszonyok gyors romlása lép fel. A zivataros kifutószál próbára teszi a gépjárművek menetstabilitását.

Kedden hajnalban és reggel sokfelé fordul elő eső, zápor, néhol heves zivatar. Délelőtt nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Ezt követően a néhány órás napsütés mellett már csak elszórtan alakul ki rövid zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél. 23, 29 fokra melegszik a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.