Német állampolgárságú

Kiutasították a terroristagyanús ujgur vezetőt

Egy rendezvényt a Magyarok Világszövetsége székházában tartottak volna, az épületnél azonban a megnyitó előtt bombariadóra hivatkozva nagy erőkkel felvonult a rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzszerészek. Az épületet kiürítették, bombát nem találtak.

2013.06.03 08:01MTI

Kiutasították Magyarországról az Ujgur Világkongresszus Európáért felelős elnökét, aki ellen korábban azért rendeltek el beutazási tilalmat, mert neve a világ több országában vetődött fel terrorcselekmények szervezésével kapcsolatban.

A Magyar Nemzet szerint Ümit Hamit az Ujgur Világkongresszus ifjúsági tagozatának budapesti ülésére érkezett. A rendezvényt a Magyarok Világszövetsége székházában tartották volna, az épületnél azonban a múlt csütörtöki megnyitó előtt bombariadóra hivatkozva nagy erőkkel felvonult a rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzszerészek. Az épületet kiürítették, bombát nem találtak. A Magyar Nemzet szerint Ümit Hamit autóval távozott a helyszínről, ám a kocsit hamarosan feltartóztatták a Terrorelhárítási Központ munkatársai, és a német állampolgárságú férfit a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba szállították, ahol kiutasították az ország területéről.

Az ujgur vezető elhagyta az országot, s így tettek a világtalálkozóra érkezett ujgur fiatalok is, bár ellenük nem intézkedtek a hatóságok - írta a lap. Hozzáteszik: az MVSZ székházát bezárták, ennek okáról a katasztrófavédelem későbbre ígért tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.