Elnyelte őket a halálzóna

Erőss és Kiss nem jönnek le többé a hegyről

Hiába kutattak a Kancsendzöngán a serpák az eltűnt magyarok után: "csak" koreai hegymászókra bukkantak, így Erősst és Kisst hivatalosan is eltűntnek nyilvánították, ami a Himaláján lényegében szinonimája a halálnak.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.05.23 14:45ma.hu
A magyar hegymászócsapat a nepáli Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsára vezető útja (MTI)

"Ha Zsolték a sátrakban nem voltak, rádión nem jeleztek, látni nem lehet őket a négyes tábor feletti csúcsrészeken sem, akkor ott vége! 23-a van, ennyi időt nem lehet kint tölteni 8000 méteren, úgy legyengülve pláne. Ebbe bele kell törődni" - fogalmazott az alaptáborban tartózkodó Kollár Lajos expedícióvezető, akinek beszámolóját Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein szóvivője juttatta el az MTI-hez.

Közlése szerint ugyanott folyik még egy közös mentés, a koreai csapat 2 serpája és egy mászója van komoly bajban.

"Zsoltékat meg kellene találják, ha élnek, de nyomuk sincs! Közös az érdek, de nem találják. A koreaiak a négyes egyik sátrában vannak! Onnan kell őket lementeni! Ők még élnek! Még! Holnap reggel el kell hagyjuk az alaptábort, itt a monszun a sarkunkban. 5-6 nap múlva érünk Katmanduba!" - írta Kollár Lajos beszámolójában.

A két magyar hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter eltűnését szerdán délelőtt jelentették be. A két magyarnak hétfőn sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára. A magyar hegymászók kimerültséggel küzdöttek, és a lefelé vezető úton el is szakadtak egymástól.

Erőss Zsoltot és Kiss Pétert eddig nem találták meg a mentésükre küldött serpák sem a 7600 méteren lévő 4-es táborban, sem annak környékén.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.