A "trafiktőke extraprofitja"

PM: emeljék a trafikok koncessziós díját!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) azt javasolja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőinek, hogy fontolják meg a trafikpályázatok szerződéseibe foglalt koncessziós díjak két és félszeresére emelését.

2013.05.15 11:52MTI

Jávor Benedek ez ügyben írásbeli kérdést intézett a tárcát vezető Németh Lászlónéhoz. A PM társelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján ironizálva arról beszélt, hogy a kormány megalakulása óta elszánt küzdelmet folytat az extraprofit ellen. A független képviselő azt mondta, ebben szeretnének a kabinet segítségére lenni, mert Németh Lászlóné figyelmét elkerülte a "trafiktőke extraprofitja".
   
Felidézte, hogy a dohánytermékek árrését a Miniszterelnökséget vezető Lázár János javaslata nyomán tíz százalékra, vagyis körülbelül két és félszeresére emelték. Véleményük szerint ezért az eredeti - négyszázalékos - árréshez igazított koncessziós díjakat is ilyen arányban kellene megemelni - mondta Jávor Benedek.
   
A PM az ebből származó bevételekből alapot képzene, amelyből az árusítási jogukat elveszítő volt trafikosokat lehetne kártalanítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.