"Minden napra jut egy kínos hír"

Az MSZP a trafikpályázatok érvénytelenítését követeli

Török Zsolt szánalmas magyarázkodásnak nevezte, ahogy a Fidesz a tender eredményét "védi".

2013.05.02 18:08MTI

Minden napra jut egy, a kormányoldal számára kínos hír a trafikpályázatokkal kapcsolatban, így csütörtökre az, hogy a korábbi debreceni Fidesz-frakcióvezető, Sásdi András végzős gimnazista lánya is dohányboltot üzemeltethet majd - közölte. 

A szóvivő szerint a Fidesz 40 ezer család megélhetését vette el a trafiktenderrel. Török Zsolt felszólította a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a pályázatok bírálatait és a döntésben részt vevők nevét, érvénytelenítse az eredményeket, és fejezze be "Magyarország kifosztását". 

Az MSZP szóvivője kérdésre válaszolva felháborító beismerő vallomásként értékelte, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, bár az MSZP-hez és a Jobbikhoz kötődő győztesek is vannak, a "nagy számok törvényéből következik", hogy számtalan fideszes kötődésű ember nyert a pályázaton. 

Török Zsolt megismételte, ha a Fidesz-kormány nem érvényteleníti a pályázatokat, a szocialisták fogják megtenni 2014 után. A képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztató végén a politikus "Trafikmutyi - VII. emelet" és "Földmutyi - VI. emelet" feliratú papírlapokat ragaszott ki a lift mellé, arra utalva, hogy ezeken a szinteken találhatók a kormánypártok irodái.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.