Felső tagozatos diákoknak

Kötelezővé tenné a Holokauszt Emlékközpont látogatását az MSZP

Az MSZP - KDNP-s képviselők javaslatát módosítva - nemcsak a Terror Háza Múzeum meglátogatását, hanem a Holokauszt Emlékközpont felkeresését is előírná minden felső tagozatos diáknak.

2013.05.02 14:19MTI

Három kereszténydemokrata politikus kedden nyújtott be határozati javaslatot a parlamentnek, ebben arra kérik fel a kormányt, hogy június 30-ig alkosson rendeletet, amely a Nemzeti alaptantervben kötelezően előírja a Terror Háza Múzeum meglátogatását az 5-8. osztályos diákoknak. 

Az MSZP-s Lendvai Ildikó és Steiner Pál módosító indítványa emellett a Holokauszt Emlékközpont felkeresését is kötelezővé tenné a történelemoktatás során. Indoklásuk szerint a kiegészítés segítené a magyar történelem objektív megismertetését. 

A szocialisták néhány héttel ezelőtt azt kezdeményezték, a kormány készítsen országos programot arra, hogy minden, a közoktatásban tanuló magyar fiatal legalább egyszer, az állam támogatásával eljusson az auschwitz-birkenaui haláltábor helyén létrehozott emlékhelyre és múzeumba. Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője ugyancsak pár héttel ezelőtt szorgalmazta, hogy minden felső tagozatos általános iskolásnak legyen kötelező egyszer ellátogatnia a recski emlékparkba, az egykori munkatábor helyszínére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.