Egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek

P.-Laborc ügy - Kósa: politikai bűnözők vannak a szocialisták között

Kósa Lajos szerint "politikai bűnözők vannak a szocialisták között", s amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és "normális" pártnak tekinteni. "Egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek".

2013.05.02 10:06MTI

A fideszes országgyűlési képviselőt, Debrecen polgármesterét annak kapcsán kérdezték, hogy az M1 szerda esti Híradójában - egy a birtokukba került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva - azt közölték: P. Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött.
   
Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek. Az ügy aktáit idén februárban újra elővették - mondták el a hírműsorban.
   
Bagoly Bettina szóvivő, Fővárosi Főügyészség a Híradónak azt mondta: "az ügyben kényszerítés bűntettének gyanúja miatt időközben újraindult nyomozás április 26-ától fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen".
   
Kósa Lajos a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a felvételen látható emberrel soha nem találkozott, nem is ismeri. Kósa Lajos szerint látszik a felvételen, hogy kényszer hatására készült el.
   
"A szándék kétségtelen, a kivitelezés nagyon amatőr" - jegyezte meg. Kijelentette: kiderült, hogy egy maffiabaloldal van Magyarországon, amelynek tagjai minden eszközt, "csalást, lopást" igénybe vettek, hogy megtartsák hatalmukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.