Lemondásra szólítja fel az érintetteket

Trafik - a Jobbik feljelentést tesz

Hivatali visszaélés gyanúja miatt kedden feljelentést tett a Jobbik két politikusa a trafikpályázatokkal kapcsolatban.

2013.04.30 14:09MTI

Hivatali visszaélés gyanúja miatt kedden feljelentést tett a Jobbik két politikusa a trafikpályázatokkal kapcsolatban. Emellett lemondásra szólítják fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetőjét és Horváth Istvánt, Szekszárd fideszes polgármesterét.

Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján hivatkozott arra, hogy Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő a hvg.hu-nak elmondta, Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.

A jobbikos politikus Volner Jánossal közösen a Fővárosi Főügyészségen tett feljelentést az ügyben, amely miatt az ellenzéki párt szerint Gyulay Zsolt és Horváth István mellett Lázár Jánosnak is le kell mondania, aki "jól láthatóan a háttérben mozgatja a szálakat és az egész ügyet koordinálja".

Szilágyi György úgy fogalmazott: Hadházy Ákos kijelentései azt bizonyítják, hogy már a "becsületes fideszes tagoknak is elegük van abból az arcátlanságból, arroganciából és harácsolásból", ami szerinte a kormány elmúlt 3 éves tevékenységét jellemzi.

Hangsúlyozta: a Jobbik nem szeretné, hogy továbbra is következmények nélküli országban élnének a magyarok. Azoknak, akik visszaélve a politikai hatalmukkal "ilyen aljasságra vetemednek", igenis bűnhődniük kell - jelentette ki.

Szerinte a kormánypártok kommunikációjával ellentétben a trafikpályázatok ügye semmi másról nem szól, mint egy 500 milliárdos piac újraelosztásáról, amelynek nagy részét a sajátjaiknak juttatták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.