A trafiktender nyertesei

Trafik - Fidesz: Mesterházy tévúton jár

A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök tévúton jár, amikor kérdéseket tesz fel a trafikpályázatokkal kapcsolatban, neki ugyanis ehelyett a P.-Laborc-ügyre kellene válaszokat adnia. Videó!

2013.04.30 13:48MTI

Selmeczi Gabriella keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt is mondta, természetes, hogy a trafiktender nyertesei között vannak olyanok, akik szimpatizálnak valamelyik politikai erővel.

Az MSZP elnöke keddi tájékoztatóján közölte, hogy pártja Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől vár választ a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdéseire. Mesterházy Attila arra hivatkozott, hogy Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő a hvg.hu-nak azt mondta, Szekszárdon politikai egyeztetésen véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.
   
A Fidesz szóvivője újságírók előtt erre reagálva úgy fogalmazott, Mesterházy Attila tévúton jár, mert neki nem feltennie, hanem megválaszolnia kellene kérdéseket, mégpedig a P.-Laborc-üggyel kapcsolatban, ugyanis "a baloldal maffiaügybe keveredett", amiről most az MSZP elnöke megpróbálja elterelni a figyelmet azzal, hogy a trafikpályázatok eredményével foglalkozik.


A dohányboltok ügyében Selmeczi Gabriella azt mondta, a trafikok ötezer magyar család egzisztenciáját biztosítják, az pedig természetes, hogy vannak, akik kissé csalódottak: ők azok, akik nem nyertek. "Az ő csalódottságukat megértjük, de most ennyire volt lehetőség" - tette hozzá, visszautasítva azokat a vádakat, amelyek szerint politikai szempontból bírálták volna el a pályázatokat. Az ötezer nyertes között nyilván vannak olyanok - folytatta -, akik a Fideszre szavaztak, de ugyanúgy lehetnek közöttük szocialista szimpatizánsok is. Ötezer nyertes pályázóból mindig van olyan, akinek van politikai szimpátiája vagy éppen fideszes rokona, ez teljesen természetes - mondta.
   
A kormánypárt szóvivője felhívta a figyelmet arra is, a trafikpályázatokkal lehetővé vált, hogy a jövőben ne multinacionális cégek, hanem családi vállalkozások árulják a dohánytermékeket.
   
Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő említett nyilatkozatával kapcsolatban Selmeczi Gabriella idézte Szekszárd fideszes polgármesterének a közleményét, amelyben Horváth István érthetetlennek és felháborítónak nevezte a helyi fideszes politikus nyilatkozatát, közlése szerint az nem felel meg a valóságnak.
   
"Az egyébként érthető, ha egy kicsit felfokozottabb helyzet van most bizonyos fideszes csoportoknál", hiszen kongresszusra, teljes tisztújításra készül a kormánypárt - jegyezte meg a Fidesz szóvivője, aki kérdésre válaszolva azt mondta, nem tud arról, hogy esetleg kezdeményezett-e valaki etikai vizsgálatot Hadházy Ákos ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.