Energol

Nyilvánossá tennék a P.-Laborc-találkozók dokumentumait

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a szakértői bizottság jelentése alapján javasolja a P. Tamás és Laborc Sándor közötti találkozók dokumentumainak teljes, anonimizált változatának nyilvánossá tételét.

2013.04.22 13:43MTI

A nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén megtárgyalta a P. Tamás és Laborc Sándor közötti találkozók dokumentumainak minősítését vizsgáló szakértői bizottság jelentését. A nemzetbiztonsági bizottság tudomásul vette a jelentést, és ellenszavazat nélkül - tíz igennel, két tartózkodás mellett - úgy foglalt állást, hogy az abban foglaltakra tekintettel javasolja az érintett két leirat minősítésének feloldását és a dokumentumok teljes (az elejétől a végéig terjedő), anonimizált változatának nyilvánossá tételét.

Pintér Sándor belügyminiszter kézhez vette a nemzetbiztonsági bizottság elnökének erről szóló átiratát. A tárcavezető ennek nyomán utasította az Alkotmányvédelmi Hivatalt mint minősítőt, hogy a két leirat minősítését vizsgálja felül.

A Pintér Sándor által felkért, Gálszécsy András volt titokminiszter vezette szakértői bizottság arról készített jelentést, hogy a nemzetbiztonsági és egyéb szempontokat - például a személyiségi jogok esetleges sérülését - is figyelembe véve mi hozható nyilvánosságra a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója, Laborc Sándor és az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója közötti, 2008 nyarán a titkosszolgálat által rögzített beszélgetésekből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.