Hétfőn

Lakossági szűrővizsgálati program kezdődik Szolnokon

A korábbi akciók tapasztalatai alapján a vizsgálatokra 3-4 ezer embert várnak.

2013.04.07 08:04MTI

Tiszta szívvel Szolnokért! címmel betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálati program kezdődik hétfőn Szolnokon.

Az öt napon át tartó, több helyszínen zajló akció keretében a résztvevőket személyre szabott tanáccsal is ellátják - közölte Bene Ildikó fideszes országgyűlési képviselő, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi kórház főigazgatója az MTI-vel.

A program keretében szív- és érrendszeri betegségekhez tartozó szűrővizsgálatokat, valamint zöldhályogszűrést, csontsűrűségmérést, komputeres szemészeti szűrővizsgálatot, hallásvizsgálatot, légzésfunkciós, szájüregi és bőrgyógyászati vizsgálatot végeznek el, és dietetikai tanácsadással szolgálnak. A korábbi akciók tapasztalatai alapján a vizsgálatokra 3-4 ezer embert várnak.

A szűrés hetében az ingyenes vizsgálatokat általában 14 órától 17 óráig tartják. Hétfőn a Verseghy könyvtárban, kedden a szandaszőlősi általános iskolában, szerdán a Kodály Zoltán Általános Iskolában, csütörtökön a Jubileum téri vasutas művelődési központban, míg pénteken a Hild Viktor városi könyvtárban fogadják az érdeklődőket.

Teljes körű urológiai vizsgálatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet urológiai ambulanciáján végeznek el.

A szűréseken az egészséges táplálkozással összefüggő előadások is lesznek, és a mozgás fontosságát hirdetve kerékpártúra is várja a vállalkozó kedvűeket. A hét minden napján egészséges reformételeket mutatnak be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.