Este hétig lehet voksolni

Önkormányzati választások, helyi népszavazás

Kilenc polgármester- és egy önkormányzatiképviselő-választást, valamint egy helyi népszavazást tartanak vasárnap.

2013.04.07 07:47MTI

A népszavazást Nagykőrösön tartják négy kérdésben; a Pest megyei városban élők a referendumon egyebek mellett arról dönthetnek, akarják-e, hogy a település a jövőben Bács-Kiskun megyéhez tartozzon.

A tíz időközi önkormányzati választást valamennyi településen lemondás miatt kellett kiírni.

Kilenc helyen választanak polgármestert; a Nógrád megyei Ipolytarnócon, a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászlón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jékén és Túristvándiban, a Vas megyei Ostffyasszonyfán és Szelestén, a Tolna megyei Regölyön, a Fejér megyei Sárosdon és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szászfán.

Önkormányzati képviselőt egyetlen településen választanak, a Pest megyei Monoron.

Az időközi önkormányzati választásokon reggel hattól este hét óráig adhatják le szavazatukat a helyiek. Érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.