Havazás

OKF: már csak eseti jelleggel rendelnek el forgalomkorlátozásokat

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleménye szerint a havas, csúszós utakon sok volt a baleset, több kamion és személygépjármű árokba csúszott. A katasztrófavédelem tűzoltóegységeit a déli órákig országosan összesen 111 esetben riasztották műszaki mentéshez.
   
Forgalomkorlátozást többnyire csak a műszaki mentés idejére rendelnek el, s az csak a helyszínelés végéig és csak az érintett útszakaszon van érvényben - írta az OKF. Zala megyében feloldották a 75-ös út 27-es és 35-ös kilométerszelvénye közötti tiltást, így ott már tehergépjárművek is közlekedhetnek.
   
Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a közlekedési balesetek mellett az épületek tetejéről lezúduló hó és a leszakadó jégcsapok is veszélyt jelentenek.
   
Az OKF továbbra is azt kéri, hogy mindenki figyelje az aktuális és a várható időjárási előrejelzéseket, valamint a hatóságok tájékoztatóit.
   
Az aktuális információkról a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu, a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon lehet tájékozódni. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján találhatók információk - írta az OKF.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.