Felsőfok

MSZP: a rasszizmus körülöttünk van, terjed és erősödik

Az MSZP szerint a rasszizmus körülöttünk van, terjed és erősödik, ezért zéró toleranciára van szükség az ilyen eszmékkel, tettekkel szemben.

2013.03.21 08:53MTI

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője a rasszizmus világnapja alkalmából közleményében úgy fogalmazott: nem elég egy udvariaskodó közlemény ezen a napon, figyelmeztetni kell, mert a veszély nagy és tovább növekszik. "Nap mint nap sérül a joga több százezer honfitársunknak a származása miatt" - írta az ellenzéki pártvezető.



Hozzátette: a rasszizmus az egyetemeken, főiskolákon, a színházban, a szélsőjobboldali újságok lapjain, a tévés újságíró fejében, tollában, a "diákokra uszított szélsőjobbos futballdrukkerek ökölrázásában", a nyilas parlament tagjának, a fasiszta kormány feltétlen hívének rehabilitálásában és a parlamentben is jelen van.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: zéró toleranciára van szükség a szélsőjobboldali eszmékkel, szavakkal és tettekkel szemben, és "szakadatlanul" küzdeni kell a rasszizmussal szemben.

Csütörtökön tartják világszerte a rasszizmus elleni világnapot, a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napját. Az ENSZ Közgyűlésének 21. ülésszakán, 1966-ban nyilvánították március 21-ét a faji megkülönböztetés elleni küzdelem világnapjává. Annak a véres rendőrsortűznek az emlékére tartják évről évre, amely 1960. március 21-én dördült el a dél-afrikai Sharpeville-ben. A sortűznek 70 békés tüntető esett áldozatul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.