Az áram nélkül maradt települések

Bevetik a Hunor mentőszervezetet Szabolcsban

Bevetik a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezetet a rendkívüli időjárás okozta áramellátási zavarok gyorsabb helyreállítása érdekében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

2013.03.18 04:26MTI

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője, Tóth Gabriella elmondta: a csapat alkalmas a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, valamint az elsőként beavatkozók megerősítésére is.
   
A főhadnagy tájékoztatása szerint a megyét sújtó károk miatt vasárnap délután megalakult az Országos Operatív Törzs, amelyet Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről Kossa György dandártábornok vezet. A munkacsoport az áramszolgáltató számára embereket és eszközt biztosít a gyors és hatékony munkavégzéshez.
   
A katasztrófavédelem koordinálásával úgynevezett beavatkozási csoportok alakultak meg: az összesen húsz csoport mindegyike megerősített technikai eszközökkel, darukkal, a Magyar Honvédség által biztosított lánctalpas gépjárművekkel, a megfelelő biztosítás mellett végzi a helyreállítási munkálatokat - közölte a hivatalvezető.
   
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a vihar miatt megszakadt  áramszolgáltatás mintegy ötven településen jelent problémát. Az áramellátás mellett a távközlési eszközök rendszere, a telefonos és mobil szolgáltatás is akadozik az érintett településeken.
   
Az áram nélkül maradt településeken folyamatosan működnek a melegedőhelyek. Mivel ezek nagy részét iskolákban lehetett kialakítani, ezért a megyei védelmi bizottság elnökének ajánlásával az adott települések jegyzői tanítási szünetet rendelhetnek el, amíg a helyreállítás meg nem történik - tette hozzá Tóth Gabriella.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.