Színpad, szökőkút

Fővárosi Közgyűlés - támogatás a margitszigeti beruházásoknak

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a margitszigeti szabadtéri színpad felújítására, valamint a szigeten található szökőkút újjáépítésére vonatkozó határozatokat pénteken.

2013.02.22 12:52MTI

A szabadtéri színpad felújítására központi forrásból fordítható 350 millió forint és a szökőkút átépítésére szánt 400 millió forint átcsoportosításáról még tavaly született döntés, most a két beruházás támogatási szerződésének megkötését szavazták meg a képviselők.

A szabadtéri színpad támogatási szerződésének megkötését egyhangúlag, 30 igennel szavazták meg a képviselők, míg a szökőkút újjáépítésére vonatkozó előterjesztést 22-en támogatták, öten pedig tartózkodtak a voksolásnál.

A margitszigeti szabadtéri színpad felújítására a 350 milliós kormányzati forrás mellé a Fővárosi Önkormányzat további 358 millió forintot biztosít, így összesen több mint 700 millió forintból korszerűsíthetik a balesetveszélyessé vált létesítményt.

A határozat szerint ebből az összegből megvalósítható a színpad lefedése, a színpadi acél tartószerkezet kivitelezése, színpadtechnikai berendezések beszerzése. Emellett a közönség által használt területeken kicserélik a díszburkolatokat és az épületek homlokzatát is felújítják.

A margitszigeti szökőkút és rózsakert átépítésének keretében elbontják a kút mostani medencéjét és újat építenek helyette, kicserélik a vízgépészetet, a fény- és hangjátékot is. Megújul a szökőkút környezete, emellett a létesítménynél térfigyelő rendszert is kiépítenek.

A rózsakert területén a mostani burkolat helyett újat építenek, felújítják a pergolarendszert és a zöld felületeket, emellett új növényágyakat is létrehoznak, valamint itt is térfigyelő rendszert helyeznek üzembe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.