Névbitorlásért

Az esztergomi KDNP már nem perli a Fideszt

A KDNP esztergomi szervezete elállt a Fidesz helyi frakciója ellen névviselési jog sérelme miatt indított keresetétől.

2013.02.08 18:34MTI

A 15 tagú képviselő-testületben a tízfős Fidesz-KDNP-frakció adja a többséget, a kormánypárti képviselőcsoportnak azonban jelenleg nincs olyan tagja, aki KDNP-s képviselő lenne. Az indoklás szerint "az országosan megvalósított Fidesz-KDNP szövetség Achilles-sarkává vált a helyi szervezetek közötti viszony Esztergomban, mely a baloldali sajtó által kedvelt téma lett", ezért a szövetség és országos támogatóinak megerősítése céljából a KDNP eláll a bírósági keresettől. 

Az MTI-nek Révfalvi Gergely, a KDNP esztergomi elnöke a döntést nem kívánta több információval kiegészíteni, és elmondta, a 2014-es választásokon való közös indulást a két szervezet jelöltjeinek alkalmasságától teszik függővé. Steindl Balázst, a helyi Fidesz-KDNP-frakció vezetőjét az MTI nem tudta elérni. Az esztergomi KDNP 2012 decemberének elején indított névbitorlási pert a Fidesz helyi frakciója ellen. 

Azt kérték a bíróságtól, hogy tiltsa el a képviselőcsoportot a Fidesz-KDNP név használatától és állapítsa meg: a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet. A párt helyi elnöke az általa írt keresetben leszögezte, a Fidesz "saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért". Esztergomban a KDNP már többször elhatárolódott a Fidesz helyi szervezetétől. 

A korábbi elnök, Mészáros János 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen. Két héttel a 2010-es önkormányzati választások után, amikor az előző fideszes városvezető, Meggyes Tamás nem volt hajlandó átadni irodáját a kétharmados többséggel polgármesterré választott Tétényi Évának, a KDNP helyi szervezete fizetett politikai hirdetést jelentetett meg, amelyben kijelentették: nem azonosulnak a Fidesz képviselőinek magatartásával, és arra kérték őket, alakítsanak ki partneri kapcsolatot a független polgármesterrel. 

A 15 tagú esztergomi képviselő-testületben a tízfős kormánypárti frakció adja a többséget, a Jobbik, az MSZP és a Vállalkozók Pártja egy-egy embert delegált. Tétényi Éva polgármester mellett szintén függetlenként folytatja munkáját egy volt LMP-s képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.