Időjárás

Tartós ónos eső várható több megyében vasárnap

Tartós ónos eső várható több megyében vasárnap; az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyére.

2012.12.22 23:00MTI

 A figyelmeztető előrejelzés szerint az öt megyében több órás ónos eső várható.
   
Az OMSZ szerint vasárnap hajnalban a Nyugat-Dunántúlon gyenge-közepes intenzitású csapadék kezdődik, mely a délelőtt folyamán kelet felé terjeszkedik.
   
A Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben átmenetileg eshet hó, majd ónos eső, délután már nagy valószínűséggel gyenge eső fog esni. A Dunántúl többi részén délutánig havazás valószínű: északon 4-5, délen legfeljebb 2-3 centiméter hullhat - késő délután néhány óráig ónos esőre lehet számítani.
   
A középső megyékben és az Északi-középhegységben estig néhány centiméter friss hó eshet, majd estétől főként a főváros térségében egyre többfelé ónos eső alakulhat ki. A Tiszántúlra a csapadék csak este érkezik, gyenge havazás, főként a déli részén ónos eső formájában - olvasható az OMSZ honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.