Nem vállalták a létszám megtartását

Fidesz: a polgármester döntése volt a hajdúdorogi iskolaátadás elutasítása

A hajdúdorogi képviselő-testület fideszes tagjai szerint Csige Tamás szocialista polgármester valótlanságot állít azzal, hogy a képviselők elutasították iskoláik átadását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak.

2012.12.19 12:55MTI

Kranyik László (Fidesz-KDNP) képviselő szerdán az MTI-nek azt mondta: a december 11-ei rendes ülésükön az előterjesztés előkészítetlensége miatt elhalasztották a döntést. 

A december 14-ei rendkívüli ülésen pedig megbízták a polgármestert, hogy írja alá a két általános iskola átadására vonatkozó megállapodást az intézményfenntartó központtal - azzal a kiegészítéssel, hogy vállalják a pedagóguslétszám megtartását a következő öt évben.
 
Csige Tamás korábban az MTI-nek azt mondta: az intézményfenntartó nem vállalta a létszám megtartását öt évre, helyette folyamatos egyeztetést javasolt. Mivel a szerződés megkötésének határideje december 15-én lejárt, december 20. után az intézményátadási szerződés egyoldalúan, miniszteri rendelettel is életbe léptethető - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.