Három megállapodás várható

Orbán hivatalos látogatást tesz hétfőn Szlovéniában

Egynapos hivatalos látogatásra Szlovéniába utazik hétfőn Orbán Viktor. A kormányfő tárgyal mások mellett Danilo Türk köztársasági elnökkel és Janez Jansa miniszterelnökkel, valamint a szlovéniai magyarság képviselőivel.

2012.11.25 11:20MTI

Havasi Bertalan, a magyar miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a látogatáson három megállapodás aláírása is várható Ljubljanával: az egyik a határon átnyúló fejlesztések keretében utak építéséről, a másik egy magyar-szlovén, illetve szlovén-magyar tudományos nagyszótárról szóló szándéknyilatkozat, a harmadik pedig egy innovációs és technológiai együttműködési szándéknyilatkozat. 

A megbeszéléseken várhatóan az energetikai együttműködés kérdése és a kisebbségek ügyei is szóba kerülnek. A sajtófőnök hangsúlyozta, Orbán Viktor az első szomszédos kormányfő, aki a jelenlegi szlovén kabinet hivatali ideje alatt látogatást tesz ott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.