Az MSZP kezdeményezte

Nem lesz népszavazás a felcsúti stadion ügyében

Nem lehet országos népszavazást tartani a felcsúti stadion építése ügyében az MSZP által benyújtott kérdés alapján az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai határozata értelmében.

2012.11.14 11:31MTI

A testület azért utasította el a Mesterházy Attila MSZP-elnök által benyújtott kérdés hitelesítését, mert az szerintük nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe. 

Az elutasításra a tízfős bizottság hat tagja szavazott igennel. Mesterházy Attila - hitelesítésre benyújtott - aláírásgyűjtő ívén az alábbi kérdés szerepel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy 2014. december 31-ig, állami finanszírozással Felcsúton labdarúgó stadion ne épüljön?" Varga László szocialista országgyűlési képviselő az előterjesztő képviseletében a döntés előtt azt mondta, indokolatlan és a társadalom túlnyomó többsége számára irritáló a beruházástervezet. 

Szerinte az emberek többsége a népszavazáson azt nyilvánítaná ki, hogy nem kíván ilyen projektekre költeni a közös adóforintokból, amikor - szavai szerint - több mint négymillióan élnek létminimum alatt. Utalt arra, hogy az elképzelés szerint az 1800 lelkes településen a nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelő stadion épülne mintegy 2,8 milliárd forint államilag átengedett bevételből (társasági adóból). A jogszabályok szerint az OVB elutasító határozatával szemben jogorvoslattal lehet élni a Kúriánál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.