Vélemény vagy rágalom?

Papcsák jelenthette fel a Népszava kommentelőit?

Büntetőeljárást folytat a XVI. kerületi rendőrkapitányság az Ezren tüntettek Papcsák ellen című, áprilisi Népszava online-cikk 4 internetes kommentelője ellen.

2012.11.10 07:50MTI

A Népszava szerint a rendőrség kérte tőlük a "felhasználói nevek, személyek azonosításához szükséges adatokat".

"A Népszava köteles lenne ennek eleget tenni, de keressük a jogi lehetőséget, hogy mégse kelljen kiadni a személyes adatokat. A hozzászólókat értesítjük, és ha mégis kiadjuk adataikat, lapunk ügyvédje ingyen vállalja jogi képviseletüket" - írták.

A cikk ismertetése szerint személyiségi jogi perről van szó, ebből jogi képviselőjük arra következtetett, hogy a feljelentő maga Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere lehetett.

Rágalmazási, magánvádas ügyről lévén szó, a feljelentésről a bíróság dönt, s ha úgy határoznak, hogy megindítják az eljárást, a rendőrség automatikusan megkezdi a nyomozást - mondta a Népszava jogi képviselője, aki szerint a kifogásolt kommentek nem lépték túl a véleménynyilvánítás határait.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.