Feljelentést tesznek

Jobbik: Felcsút polgármestere hivatali visszaélést követett el

A Jobbik szerint hivatali visszaélést követett el Felcsút fideszes polgármestere, Mészáros Lőrinc, mert testvérének cégétől a képviselő-testület által meghatározott értékhatáron túl polgármesteri engedély nélkül vásárolt az önkormányzat, ezért a Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen.

2012.11.08 15:37MTI

Novák Előd, a párt alelnöke elmondta, Palotás Péter, a Jobbik felcsúti elnökének közreműködésével kikérték és átvizsgálták az elmúlt időszak számláit és több, közel 300 ezer forintos számlát találtak, melyet a polgármester testvérének tulajdonában álló cégnek fizetett ki az önkormányzat. 

Palotás Péter ismertette, 200 ezer forint felett a polgármesternek kellett volna engedélyezni a számlát, azonban az iratokon nem az ő ellenjegyzése szerepel, hanem az önkormányzat műszaki osztályán dolgozó hivatalnoké. "Mészáros Lőrinc polgármester az említett összeghatárokat nem vette figyelembe, testületi határozat az összegekről nem született, így a hivatali visszaélés gyanúját megalapozottnak tartjuk" - írta a Bicskei Rendőrkapitányságnak címzett feljelentésében a Jobbik alelnöke. Az MTI sikertelenül próbálta elérni a polgármestert, aki külföldön tartózkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.