A negatív döntéseikre akarják felhívni a figyelmet

A Gyurcsány-és a Bajnai-kormány intézkedéseire emlékeztető kampányt indít a CÖF

Emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, amelyek a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.

2012.11.08 13:00MTI

Az Orbán-kormány melletti békemeneteket is szervező Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy "az ország gazdasági tönkretételében nemrég szerepet vállaló" Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök visszatér a politikai életbe.
   
Elmondta, "civil ismeretterjesztő mozgalmat" hirdetnek, ennek első lépésként egy kiadványt juttatnak el az ország valamennyi háztartásába, melyben elemezni fogják az "az elmúlt 8 évben történeteket".
Ettől azt remélik, hogy az emberek ráébrednek arra, hogy a mostani magyar válság előidézője az a Gyurcsány-Bajnai-féle szövetség volt, amelyik a gazdasági területet "előre elaknásította".
   
Az MTI-nek azt mondta, a kiadványt a jövő hét végétől folyamatosan juttatják el az emberekhez.
Hozzátette, hogy a kampány sikere érdekében adománygyűjtést indítanak, melyhez akár 100-200 forintos felajánlásokat is várnak.
   
Fricz Tamás politológus, a CÖF másik szóvivője Bajnai Gordont, a közelmúltban alapított Haza és Haladás Egyesület elnökét a múlt emberének nevezte, akivel az ország újra megkapná a "reinkarnálódott Gyurcsány Ferencet".
Szerinte Bajnaival nem a demokrácia erősödne meg, hanem újra a "posztkommunizmus és annak hálózatai", továbbá nem a nemzeti érdekek védelme lenne fontos, hanem a globális, nemzetközi hatalmi körök előtti önfeladás és megalkuvás.
   
Szabó Endre a Kárpát-medencei családszervezetek képviseletében kritikával illette azokat a "szereptévesztő" civil szervezeteket, amelyek az általuk fontosnak tartott értékek képviselete helyett politikai szerepet vállalnak és például a mostani kormány megdöntésére törekednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.