Benyújtották az aláírásgyűjtő ívet

Népszavazást tartana a felcsúti stadion építésének ügyében az MSZP

Országos népszavazást tartana az MSZP a felcsúti labdarúgó stadion építése ügyében.

2012.11.07 10:19MTI

Mesterházy Attila, az ellenzéki párt elnöke kedden nyújtotta be a kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét az Országos Választási Irodán keresztül az Országos Választási Bizottsághoz (OVB). Litresits András, a szocialista párt OVB-delegáltja a testület szerdai ülésén szóban is ismertette az MSZP beadványát. 

Eszerint az MSZP - hitelesítésre benyújtott - aláírásgyűjtő ívén az alábbi kérdés szerepel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy 2014. december 31-ig, állami finanszírozással Felcsúton labdarúgó stadion ne épüljön?" Az OVB egyelőre nem vette napirendre a népszavazási kezdeményezést, azt várhatóan egy hét múlva, november 14-én tárgyalják meg. 

Bordás Vilmos, az OVB elnöke a napirendre vétellel kapcsolatban jelezte, Mesterházy Attila a kérdés napirendre vételekor meg kíván szólalni az ülésen. A jogszabályok szerint a népszavazási kérdés hitelesítésének napirendre tűzésére a testületnek - a kezdeményezés beérkezését követően - harminc napja van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.