Vizuális azonosítás után továbbrepült

Amerikai üzleti kisgépet fogtak a Gripenek

A Gripenek fogták el azt az amerikai üzleti kisgépet, amely szerdán délután lépett a magyar légtérbe, de nem létesített kapcsolatot a polgári irányítással.

2012.10.31 18:12HavariaPress

Spanyolországból érkezett hazánk légterébe, szerdán délután, az a BEECH 2000 STARSHIP, amerikai üzleti kisgép, amely nem létesített rádiókapcsolatot a polgári irányítással.

A polgári irányítás jelezte az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnak az esetet, majd az olaszországi NATO-parancsnokság elrendelte a magyar vadászgépek közbeavatkozását. A JAS-39-es Gripenek negyed 5-kor kapták a riasztást, majd néhány perccel később elfogták a gépet.

Az amerikai utasszállító kisgép a vizuális azonosítás után felvette a kapcsolatot a polgári irányítással, majd háromnegyed 5 előtt 5 perccel, Ukrajna felé elhagyta Magyarország légterét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.