Megdől a kormánypárti érv?

DK: van nyilvántartás a határon túli állampolgárokról is!

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint mivel az állam a határon túli magyar állampolgárokról is nyilvántartást vezet, az előzetes regisztráció mellett felhozott utolsó kormánypárti érv is megdőlt.

2012.10.29 13:08MTI

Molnár Csaba, a DK alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes válaszából - amelyet a politikus írásbeli kérdésére adott - kiderül, hogy a határon túl élőknek a magyar állampolgárság felvételekor nyilatkozniuk kell lakcímükről, tartózkodási helyükről, elérhetőségükről.

Ezeket az adatokat a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala nyilvántartja - mondta Molnár Csaba, hangsúlyozva, hogy ezzel a kormányoldal utolsó, a feliratkozás mellett hozott érve - amely szerint a szavazójog kiterjesztése miatt elkerülhetetlen a regisztráció - is hazugságnak bizonyult.

A DK alelnöke megerősítette, hogy távol maradnak a választójog gyakorlását feliratkozáshoz kötő alkotmánymódosítás hétfői határozathozatalától, a választási eljárási törvény - várhatóan november 12-ei - elfogadásakor pedig tiltakozásul élőlánccal veszik körbe a Parlamentet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.