A teljes kifizetésre nincs fedezet

Eddig 0,9 milliárd forintot fizettek ki a volt Malév-dolgozóknak

A Malév volt dolgozóinak teljes követelése járulékokkal együtt 12,1 milliárd forint, ebből 9,7 milliárd forint az elismert igény, és mintegy 0,9 milliárd forintot fizettek ki 959 fő részére.

2012.10.27 13:12MTI

Az Országgyűlés honlapján megjelent válasz szerint a Malév Zrt. tevékenységének megszüntetésekor a társasággal belföldön 1025-en, külföldön, 15 országban 79-en álltak munkaviszonyban.

A külképviseleteken dolgozók kifizetetlen követelése mintegy bruttó 1,5 milliárd forint, a belföldi munkaviszony alapján fizetendő összes elismert járandóság 5,5 milliárd forint. Ehhez 2,7 milliárd forint munkaadói járulékfizetési kötelezettség tartozik. Ezen túl a pilóták által igényelt többletkövetelés mintegy 1,7 milliárd, járulékokkal együtt 2,4 milliárd forint.

A Bérgarancia Alapból a 2012. szeptember 30-ig járó juttatásokkal együtt 959 fő részére összesen 940 684 742 forintot igényeltek, és mintegy 0,9 milliárd forintot fizettek ki.

Járandóságukat 64-en kapták meg teljes mértékben, követelésük ugyanis alacsonyabb volt, mint a Bérgarancia Alap egyéni limitje. Az egyéni limit vezető állású munkavállalóknál bruttó 186 000 forint, beosztottaknál 1 013 000 forint. További 884 volt dolgozó elérte a bérgarancia egyéni limitjét, ezek kifizetése is megtörtént, a limit mértékéig, illetve 11 munkavállaló aktuális további követelése még nem érte el a bérgarancia egyéni limitjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.