A részvényesek

Gyulai Húskombinát: nem támadják meg a felszámolási határozatot

Nem támadják meg a társaság felszámolásáról szóló bírósági határozatot, lemondanak a 15 napon belül érvényesíthető fellebbezési jogról - a Gyulai Húskombinát Zrt. igazgatóságnak ezt a javaslatát pénteken ellenszavazat nélkül szavazták meg a részvényesek a rendkívüli közgyűlésen.

2012.10.26 15:31MTI

Ruck János, a társaság vezérigazgatója a közgyűlést követően a Gyulai Törvényszékhez személyesen juttatta el a társaság lemondó nyilatkozatát a fellebbezési jogról, és ezzel a lépéssel jogerőre emelkedett a törvényszéknek a Gyulai Húskombinát felszámolási eljárásról szóló, október 16-án hozott határozata. A társaságnál a felszámolási eljárás napokon belül elkezdődik - tette hozzá. A Gyulai Húskombinát részvényeinek 96 százalékát a nádudvari HAGE-NAGISZ Mezőgazdasági Vállalkozói Csoport jegyzi, 4 százalék önkormányzatok és kisrészvényesek tulajdonában van.
 
A Gyulai Törvényszék a felszámolásról szóló határozatában a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki felszámolónak, a felszámolás ideje alatt az dönt a cég ügyeiről - jelezte Ruck János, aki felhívta a figyelmet arra: a felszámolón múlik, hogy működteti-e tovább a húsgyárat. A vezérigazgató megfogalmazása szerint jelenleg minden észérv a további üzemeltetés mellett szól, a hazai és a külföldi megrendelők ragaszkodnak a gyulai termékekhez, erről az elmúlt napokban számos visszajelzés érkezett. 

A további üzemeltetés mellett szól a cég 144 éves múltja, a gyulai kolbász hírneve, a kiemelt stratégiai vállalati státusz és nem utolsó sorban az, hogy a gyulai kolbász bejegyzett földrajzi oltalom alatt áll, csak Gyula város közigazgatási területén belül gyártható. A hitelező bankok zárolták a társaság számláit, a felszámolással megváltozik a helyzet, a felszámoló nyithat új számlát, az ide befolyt árbevételt lehet termelésre fordítani - mondta Ruck János, hozzátéve: a cégnek jelenleg több mint négyszáz millió forint értékű, még ki nem fizetett áru után lesz árbevétele és a raktárakban hasonló értékű árukészlete van.
 
A társaság vagyona meghaladja az ötmilliárd forintot, a szállítói tartozások összege 1,9 milliárd forint, ebből a HAGE-NAGISZ vállalkozói csoporton belüli összeg 1,3 milliárd forint. A társaság hiteleinek összege hárommilliárd forint, ebből a beruházási hitelek aránya mintegy hatvan százalékot képvisel - fűzte hozzá a vezérigazgató. A társaságnak két húsboltja üzemel Békéscsabán és Gyulán, az üzletek árbevételeiből két napra alapanyagot tudtak vásárolni, így szombaton és hétfőn a kolbász- és a májasüzem is dolgozik, mintegy kétszáz fővel - közölte Ruck János.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.