Folytatódjon a termelés

A Gyulai Húskombinát felszámolási eljárásának megindítását sürgetik

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) arra kéri a Gyulai Húskombinát tulajdonosi körének képviselőit, hogy rövid távú pénzügyi érdekeik miatt ne akadályozzák meg a felszámolási eljárás megindítását, adjanak esélyt, hogy a piacokhoz igazodó gyors cselekvéssel folytatódhasson a termelés.

2012.10.19 18:02MTI

A HDSZ MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a szakszervezet a Gyulai Húskombinát Zrt. meghatározó tulajdonosi köre (Hajdúsági Agráripari Zrt., K & H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt.) vezetőihez fordul a munkahelyek megmentése érdekében. A HDSZ közleményében kiemeli: "a munkahelyek megmentése érdekében kérjük, járuljanak hozzá, hogy a cég elküldje hivatalos nyilatkozatát az illetékes bíróságnak, hogy nem kívánja megfellebbezni a felszámolási végzést."
 
A szakszervezet megítélése szerint a tulajdonosok a nagyhírű gyulai húsüzem sorsáért felelősséget viselnek, ha már nem tudták, nem kívánták megmenteni tulajdonukat, legalább a 400 munkahely megmentése érdekében hozzanak pozitív döntést. Ebben az eljárásban az időhúzás bármilyen érdekből történik is, a cég és a munkahelyek megmaradása ellen dolgozik, csökkenti az esélyt a termelő felszámolásra, a megmaradásra - mutat rá a szakszervezeti közlemény. 

A szakszervezet szerint a felszámolás sem jelent ugyan feltétlen garanciát a túlélésre, de abban az esetben sikeres lehet, ha a céget működtetve történik az eljárás. "Szakszervezetünk a munkahelyek megmenthetőségében bízva sürgeti a felszámolási eljárás megindulását" - szögezte le a HDSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.