Még a levegőben helyreállt a rádiókapcsolat

"Sikeresen elfogtak" a Gripenek egy utasszállítót a magyar légtérben

Egy Dubajból érkező, A380-as típusú utasszállító repülőgép sértette meg hétfő délben a magyar légteret, ezért riasztást kaptak a Gripenek.

2012.10.15 13:55MTI

A Honvédelemi Minisztérium (HM)közleménye szerint "sikeresen elfogott" hétfő délben a honvédség két Gripen vadászgépe egy utasszállító repülőgépet.

Az Egyesült Arab Emírségek repülőgépe Magyarország légterében nem létesített rádiókapcsolatot a polgári irányítással.

A JAS-39 típusú Gripenek éppen gyakorlaton voltak Taszár légterében, amikor 12 óra 15 perckor riasztást kaptak, és néhány percen belül "elfogták" az utasszállítót - tették hozzá.

A rádiókapcsolat még a levegőben helyreállt, ezért a vadászgépek visszatérhettek a bázisra; a Gripenek riasztására a magyar légtér védelme és a magyar állampolgárok biztonsága érdekében volt szükség - írta a HM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.