Szentendrén

A hősi halált halt motoros rendőrre emlékeztek

Rendőrök, tűzoltók és motorosok emlékeztek Szentendrén Kenéz Imre rendőrre, aki szolgálatteljesítés közben vesztette életét múlt csütörtökön a Csongrád megyei Apátfalván.

2012.10.14 15:58MTI

A motoros társadalom képviselői mellett többek között a tűzoltóság, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai gyújtottak mécsest vasárnap délután Szentendrén a motoros balesetben elhunyt áldozatok emléktáblájánál. 

A városi rendőrkapitányság épületénél tartott megemlékezésen Fiedor Ferenc, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központjának rendőr főtörzs zászlósa, Kenéz Imre egykori vezetéstechnikai oktatója tanítványa és munkatársa alakját megidézve kiemelte: rendkívül kedves és barátságos kolléga volt, aki a legjobb motoros rendőrök közé tartozott, s aki az állampolgárokat akarta megvédeni. 

Hozzátette: cselekedete intézkedéstaktikailag tökéletes volt. Pintér Sándor belügyminiszter pénteken hősi halottá nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki. Kenéz Imre rendőrt egy 34 éves osztrák férfi ütötte el Hummer terepjárójával a gyanú szerint szándékosan múlt csütörtökön a Csongrád megyei Apátfalván. 

A 35 éves rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. Kenéz Imre 1977-ben született Szegeden, tanulmányai elvégzése után 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került járőrvezetőként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé. 

A megyei főkapitányság közleménye szerint Kenéz Imre munkakörében mindig kitűnt fegyelmezett magatartásával, rendkívül magas fokú hivatásszeretetével és a rábízott feladatok következetes, pontos teljesítésével. Munkájára szorgalom, precizitás, nagyfokú felelősségérzet volt jellemző, ennek elismeréséül két alkalommal főkapitányi jutalomban részesült, törzsőrmesteri, zászlósi és törzszászlósi rendfokozatba soron kívül léptették elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.