A Hospodárské Noviny cikke

Orbán Viktor megijesztette a magyarokat

Orbán Viktornak, a magyarországi ellenzék vezérének olyan botránnyal kell szembenéznie, amely hasonló ahhoz, amely két éve Gyurcsány Ferenc kormányfőt érte - írja Orbán Viktor megijesztette a magyarokat című, budapesti keltezésű tudósításában a cseh Hospodárské Noviny.

2008.05.27 11:05MTI

Gyurcsány két éve az MSZP vezetésének zárt körű ülésén beismerte, hogy a választás előtt hazudott a választóknak; Orbán most azt magyarázza, mi vár a választókra a Fidesz választási győzelme esetén - jegyzi meg a mértékadó prágai lap. Ismerteti Orbánnak a zárt körű találkozón elhangzott kijelentéseit, s rámutat, hogy Gyurcsány és a szocialisták már a hét végén ellentámadásba mentek át, hangsúlyozván: kibújt a szög a zsákból.

A legutóbbi fejlemények "felerősítették" a magyar politikai színpad "groteszk jellegét": a kisebbségi kormány bízik abban, hogy a jövő évi költségvetés jóváhagyását is túléli; az eddigi koalíciós szabaddemokraták egyre inkább ellenzékiként mutatkoznak; a jobboldali ellenzék szeretné jelentősen csökkenteni az adókat, de ugyanakkor ellenzi a szociális kiadások csökkentését.

Orbán kijelentését a nyugdíjak befagyasztásáról "kísérleti léggömbnek" lehet tekinteni - folytatódik a cikk. Mindez azt jelzi, hogy a következő választások előtt - legyen az előre hozott választás egy év múlva tavasszal vagy rendes választás 2010-ben - újra fel fognak pörögni az ígéretek, és a politikai pártok igyekezni fognak megnyerni a választók rokonszenvét. Mégpedig pontosan úgy, ahogy azt két éve saját szocialista pártja vezetése előtt elmondott beszédében Gyurcsány beismerte - jegyzi meg a cseh üzleti és vállalkozói körökhöz közel álló Hospodárské Noviny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.