Szuverén Máltai Lovagrend

Szombattól: mozgássérültek nemzetközi ifjúsági tábora Földváron

Balatonföldváron rendezi meg a mozgássérültek ez évi nemzetközi ifjúsági táborát szombattól a Szuverén Máltai Lovagrend, az egyhetes eseményre négy kontinens huszonkét országából érkeznek kerekes székhez kötött fiatalok és önkéntesek.

2012.08.03 07:44MTI

A 29. alkalommal meghirdetett táborba 170 mozgássérült vagy fogyatékossággal élő vendég érkezik, velük együtt 420 résztvevő regisztrálta magát előzetesen - olvasható a a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleményében.

Kiemelték: a kerekes székhez kötött emberek életében kevés olyan eseménydús időszak van, mint amilyen az egyhetes tábor. A résztvevők élményekkel töltődnek fel, más országokból érkező fiatalokkal ismerkednek meg, s néhány napra kiszakadhatnak abból a világból, ahol sajnálattal, távolságtartással tekintenek rájuk.

A Szuverén Máltai Lovagrend rendezvényének eddig 12 ország adott helyet. Az elmúlt csaknem három évtizedben az ifjúsági találkozóknak összesen 13 ezer résztvevőjük volt. A tábort harmadik alkalommal tartják Magyarországon, az idén a házigazda szerepét a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tölti be.

A közlemény szerint a balatonföldvári találkozó vendégeit számos esemény várja majd, a résztvevők kedvük és lehetőségeik szerint választhatnak a kínálatból: az aktívabbak vitorlázni mehetnek, íjazáson, lovagláson, tereprali-bemutatón vehetnek részt, a táborban maradókat pedig magyaros jellegzetességekkel kiegészített kézműves foglalkozások várják. Lesznek közös kirándulások, szentmisék és lelkigyakorlatok is, a napi programokat pedig nemzetközi estek, koncertek zárják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.