"Indokolatlan"

ÁNTSZ: nem kell az összes fesztiválozót agyhártyagyulladással kezelni

Indokolatlannak nevezte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön a Facebook közösségi oldalon terjesztett felhívást, hogy mindazok kapjanak megelőző antibiotikus kezelést, akik részt vettek a Balaton Soundon.

2012.07.19 19:25MTI

A felhívás azt követően jelent meg az interneten, hogy a fesztiválon részt vevő egyik lány kedden fertőző agyhártyagyulladásban meghalt. A meningococcus baktérium csak közvetlen, szoros kapcsolat révén terjed emberről emberre. Azok, akik a múlt hét végén Zamárdiban tartott fesztiválon vagy azt követően közvetlen kapcsolatba kerültek a 17 éves budapesti lánnyal, már megkapták a szükséges antibiotikus kezelést; csütörtök délig összesen 69 embert láttak el - közölte az ÁNTSZ. A szolgálat hozzátette: a fesztiválon részt vevők körében előforduló további megbetegedésről nincs tudomásuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.