A magyar fejlesztéspolitika

Orbán: minden EU-s pénznek célba kell érnie!

A miniszterelnök szerint nincs magyar fejlesztéspolitika, ha nem működik megfelelően az európai uniós pénzek lehívásának rendszere.

2012.07.19 10:56MTI

Az EU-s forrásoknak az utolsó fillérig célba kell érkezniük - jelentette ki Orbán Viktor az Új Széchenyi Terv eredményeit összegezve a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) csütörtöki budapesti rendezvényén, amely a kormányfő héten kezdődött - a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel zajló - konzultációsorozatának harmadik állomása.

A kormányfő szerint ma kötélidegzet kell az EU-s pénzekre való jelentkezéshez, a megörökölt rendszer ugyanis nagyon bonyolult, de ez nem adhat felmentést a kabinetnek. Hangsúlyozta azonban, hogy 2013-14-től a kormány létrehoz "egy az emberi elme számára működő rendszert".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.