Az egyik legszelídebb és legkezesebb hüllő

Varánuszt találtak Csepelen

Egy szavanna varánuszt találtak Csepelen, az állat lakóházból vagy kisállat-kereskedésből szökhetett meg - közölte az önkormányzat sajtóreferense szerdán.

2012.07.04 11:55MTI

Kitzinger Adrienn tájékoztatása szerint a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai kedd délután a XXI. kerületi Katona József utcában, egy lámpás kereszteződésnél vették észre az Afrikában őshonos, itthon nagyon közkedvelt terráriumi állatot.

A szavannai varánusz később egy útszéli fa tövében tűnt fel újra, majd beszaladt a Katona József Általános Iskola udvarára. Ott félórás keresgélés után, a lapulevelek alatt találtak rá. A fiatal példányt végül hosszas üldözés után - lavór és üveglap segítségével - ott sikerült befogni.

Hozzátették: ha a hüllő gazdája nem jelentkezik, a zöldterület-fenntartási osztály egyik munkatársa fogadja be a varánuszt.

A szavanna varánusz a wikipédia ismertetése szerint afrikai faj, kis mérete és nyugodt természete miatt kedvelt hobbiállat Európában is. Képes változtatni a színét - világosbarna, drapp, sötétbarna vagy szürke -, hogy könnyen beleolvadhasson környezetébe. A terrarium.blog.hu azt írja róla, hogy 80-100 centi hosszúságúra nő meg, zömök teste, széles feje és elvékonyodó farka van. A hirtelen mozdulatokra aggresszívan reagál, olyankor haraphat is vagy a farkával odacsaphat - ugyanakkor azonban az egyik legszelídebb és legkezesebb hüllő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.