Félidőben a kormány

Vitanapot kezdeményezett Mesterházy Orbánék két évéről

Politikai vitanapot kezdeményezett az Orbán-kormány két évéről az MSZP. Az ehhez szükséges aláírásokat Mesterházy Attila kedden benyújtotta az Országgyűlésnek.

2012.05.22 16:13MTI

A politikai vitanap megtartásához 78 aláírás szükséges, az összes képviselő ötödéé. A szocialisták elnök-frakcióvezetője éppen ennyit csatolt indítványához; a kezdeményezést jobbikos és LMP-s politikusok is támogatták.
   
Mesterházy Attila azt javasolja, hogy a Ház a politikai vitát június 13-án tartsa meg.
   
A házszabály szerint politikai vitanapot a kormány vagy a képviselők egyötödének kezdeményezésére tart az Országgyűlés. Erre vonatkozó indítványt csak a rendes ülésszakon lehet benyújtani és tárgyalni, és minden képviselő ülésszakonként legfeljebb két ilyen javaslatot támogathat.
   
A politikai vitát a parlament az indítvány benyújtásától számított tizennégy napon belül tarthatja meg legkorábban, legkésőbb pedig huszonnyolc nap elteltével. A vita időkerete nem lehet négy óránál kevesebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.