"Kever-kavar" a DK-elnök?

Pörzse: Gyurcsány egy erkölcsi hulla

Pörzse Sándor képviselő kijelentette: a Jobbik szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke egy "erkölcsi hulla" és amit a saját szakdolgozatának ügyében "kever-kavar", az tulajdonképpen a "saját erkölcsi hullájának a gyalázása.

2012.05.16 13:25MTI

A korábbi miniszterelnök szakdolgozatával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló pécsi egyetemi bizottság oldalszám szerinti egyezést talált ugyan Gyurcsány Ferenc szakdolgozati bírálatának és volt sógora diplomamunkájának szövegében, de nem tudott érdemi határozatot hozni, mert a politikus dolgozata nincs meg. Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja erre kedden úgy reagált: "a hivatalos dokumentumok alapján plágium nem állapítható meg. Aki azt állította, a jövőben azt állítja, sejteti vagy sugallja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni és kártérítést fog fizetni".    

Pörzse Sándor szerdán úgy fogalmazott: "egészen tragikomikus", ahogy Gyurcsány Ferenc viselkedik a szakdolgozatával kapcsolatos ügyben, az pedig "sokat elárul az erkölcsi mércéjükről, hogy kedden saját nőimitátorán keresztül ellentámadásba mentek át".    

Mint mondta, ha Gyurcsány Ferenc szerint ez a megoldás, akkor valószínűleg soha életében nem hallott Schmitt Pál korábbi államfőről, vagy a román oktatási miniszterről, akik hasonló ügybe keveredtek és a társadalom nyomására lemondtak.    

A Jobbik szerint rengeteg olyan műalkotás van a világon, amelynek nincs meg a szerzője - mint például a spanyol himnusz - úgyhogy a volt kormányfő nyugodtan mondhatja azt, hogy ezeket ő szerezte, aztán ha valaki ezt kétségbe vonja, akkor pereljen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.