Frekvencia-harc

Fellebbez az NMHH a Klubrádió ügyében

A Klubrádió kifogásolja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának érvelését, ami alapján a tanács megfellebbezi a Fővárosi Törvényszék elsőfokú, a budapesti 92,9 MHz-es frekvenciára szóló műsorszolgáltatási szerződés létrehozásáról szóló döntését.

2012.03.23 19:07MTI

Az NMHH szóvivői irodája pénteken közölte, hogy megfellebbezi a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntését, amelyben létrehozta a budapesti 92,9 MHz-es frekvenciára a médiatanács és a Klubrádió közötti műsorszolgáltatási szerződést. A másodfokú eljárás kezdeményezését a többi közt azzal indokolta a hatóság, hogy a bírói döntésből nem derül ki, mikortól él a szerződés.

A Klubrádió erre reagálva közleményében kijelentette: a szerződő feleknek kötelességük együttműködni a szerződés feltételeinek, így akár a hatályosság idejének tisztázásában, így szerintük a dátum nem ismerete nem lehet akadálya a megállapodásnak.

A rádió szerint "alapvető jogi ismeretek hiányáról ad tanúbizonyságot" a médiatanács érvelése, mely szerint az ügy nyugvópontra jutásának feltétele, hogy tudott legyen: a bíróság mikortól tekinti érvényesnek a Klubrádió általa létrehozott műsorszolgáltatási szerződését. A rádió közölte azt is: bár a kétségek nem a Klubrádió oldalán merültek fel, a Klubrádió vezetője számos alkalommal megkísérelt egyeztetni a másik féllel, azonban a próbálkozás sikertelen maradt.

"Ha viszont a médiatanács más, érdemi elemét vitatja a fellebbezésében az ítéletnek és továbbra sem hajlandó elismerni, hogy a 92,9 frekvencia hasznosítására vonatkozó szerződés a felek között létrejött, akkor a pénteki közleményében a szándékait illetően félrevezette a közvéleményt" - olvasható a Klubrádió közleményében.

A pert a Klubrádió indította, mert azt kifogásolta, hogy bár 2010-ben pályázaton elnyerte a 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciát, mégsem kötöttek vele műsorszolgáltatási szerződést. Az ügyben a Fővárosi Törvényszék február 28-án hozott elsőfokú ítéletet.

Az NMHH közlése szerint annak, hogy ez az ügy végső nyugvópontra juthasson, az elsőfokú nem jogerős bírósági határozat több ellentmondása mellett az is akadálya, hogy a döntés nem tartalmaz egy alapvető információt: azt, hogy a bíróság mikortól tekinti érvényesnek a Klubrádió általa létrehozott műsorszolgáltatási szerződését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.