A pályázatra öt szolgáltató jelentkezett

NMHH: sikeres volt a 26 GHz-es frekvenciasáv értékesítése

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázaton, összesen több mint nettó másfél milliárd forint értékben, sikeresen értékesítette a 26 GHz-es frekvenciasávot.

2012.03.20 15:49ma.hu

A pályázatra öt szolgáltató adta be a jelentkezését: a Telenor Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a GTS Hungary Távközlési Kft., a Magyar Villamos Művek Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt. Valamennyien sikeresen pályáztak, azaz frekvenciatartományhoz jutottak a 26 GHz-s sávon belül.

Az NMHH a tavalyi év végén írt ki pályázatot a 26 GHz-es frekvenciasáv értékesítésére. A hatóság elsődleges célként fogalmazta meg, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre.  

A sáv alapblokkjai a legkorszerűbb, harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak.

A nyertes szolgáltatók az elnyert jogosultságokat 15 évig használhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.