Egy település, egy tulaj, egy rádió

NMHH: a bíróság megerősítette a Médiatanács elvi álláspontját

A bíróság megerősítette a Médiatanács elvi álláspontját, mely szerint egy médiatulajdonos egy településen csak egy rádiót üzemeltethet.

2012.02.28 18:44MTI

Ugyanakkor ellentmondásos a bíróság ítélete, mert annak alapján egy médiaszolgáltatónak egyszerre mégis két rádiója lehetne ugyanazon településen.

A bíróság megerősítette azt a Médiatanács által képviselt európai jogelvet, hogy jogszerűtlen az az igény, hogy egy tulajdonosnak egy településen több rádiós frekvenciája legyen.

Ez véleménymonopólium kialakulásához vezet. A bíróság döntése rámutat arra is, hogy egyetlen pályázó sem szerezhet egyoldalú előnyöket, és senki sem juthat megkülönböztetett feltételekkel frekvenciához.

A bíróság mai döntésének gyakorlati része viszont ellentmond az elvi álláspontnak, mert nem jogerős ítéletével úgy hozná létre a felperes médiaszolgáltató szerződését, hogy az egy településen ugyanabban az időpontban két rádiós frekvenciával rendelkezne.

Az NMHH a bíróság ítéletét megvizsgálja, és a rendelkezésre álló határidőn belül dönt a további lépésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.